31.03.2020

Frédéric Fontaine, Head of BNP Paribas Factoring Northern Europe, benadrukt het engagement van onze factor community tijdens de COVID-19 crisis.

Om onszelf en anderen te beschermen, blijven we thuis. Van daaruit gaat onze professionele activiteit, indien mogelijk, verder volgens de instructies die aan iedereen worden gegeven. Dit is het geval voor de hele BNP Paribas Fortis Factor community.

Wij nemen onze rol in de Belgische economie zeer ernstig. Samen met BNP Paribas Fortis zetten wij ons in voor de ondersteuning van de economie van ons land. De gezondheid van bedrijven is onze bestaansreden. Het is ook de toekomst van ons bedrijf. Want welvaart geeft aanleiding tot wetenschappelijke, technologische, technische en sociale vooruitgang.

De belofte die we aan onze klanten doen, wordt nagekomen. We blijven de service bieden die ze nodig hebben. Vanaf de eerste dag van de crisis is bedrijfscontinuïteit onze prioriteit. Vandaag de dag is het een realiteit. Onze digitale tools zijn volledig operationeel en onze teams staan ter beschikking om uw vragen te beantwoorden en oplossingen te vinden. Wanneer engagement in je DNA zit, onthult een gezondheidscrisis op de schaal die we nu doormaken dat meer dan ooit.

We zijn trots dat onze teams het doorgaans gewoon zijn om wendbaar te zijn, want BNP Paribas Fortis is al tien jaar lang een pionier op het gebied van digitale transformatie en nieuwe manieren van werken. Maar dan, zou je kunnen zeggen, het is "business as usual"?

Niet echt. Want deze gezondheidscrisis is ook een economische crisis die een bedreiging is voor de cashflow van bedrijven op zeer korte of middellange termijn. Factoring speelt hier een essentiële rol. Ja, wij ondersteunen u bij de ontwikkeling van uw bedrijf. Maar we staan ook aan uw zijde als er geen groei is.

Voor degenen die al voor factoring hebben gekozen, vertalen uw facturen zich al in liquiditeit. U heeft een risico naar ons overgedragen en wij zijn er voor u. En zodra de crisis voorbij is, blijven uw facturen zorgen voor de nodige cashflow om uw herstel te begeleiden.

Iedereen die zich afvraagt of het raadzaam is om Factoring te gebruiken om zijn of haar werkkapitaal te optimaliseren, kan contact met ons opnemen. We blijven beschikbaar om samen de beste oplossingen uit te werken.

Wat we vandaag meemaken is een collectieve uitdaging, en we werken samen met bedrijven om die aan te gaan: hen op lange termijn ondersteunen in elke fase. Dit is onze bestaansreden. Meer dan ooit klopt dit vandaag de dag.

Ik zal u persoonlijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de komende dagen en weken.

Laten we verenigd blijven, laten we gemobiliseerd blijven, laten we thuisblijven.

covid19_news_below