Cross-Border Factoring Oplossingen

Cross-Border Factoring Oplossingen

WAT IS CROSS-BORDER FACTORING?

Cross-Border Factoring is de mogelijkheid welke wij internationale ondernemingen bieden om in meerder landen lokaal een factoring oplossing te implementeren. BNP Paribas Groep biedt hiervoor twee verschillende manieren; Multi-Lokaal en Pan-Europees. Deze twee oplossingen zijn verschillend op basis van de implementatie en het daarop volgend operationeel proces.

 • Multi-Lokaal: Dit is een factoring oplossing geschikt voor internationaal opererende bedrijven met werkmaatschappijen in verschillende landen die een centraal aangestuurde oplossing zoeken die echter, vanwege het feit dat lokaal wordt gefactureerd en debiteuren opvolging plaatsvindt, een lokale oplossing zoeken. Met deze oplossing heeft u een centraal contact op HQ niveau doch worden de contracten met de lokale entiteit gesloten lokaal operationeel uitgevoerd.
 • Pan European: Dit is een factoring oplossing geschikt voor internationaal opererende bedrijven met werkmaatschappijen in verschillende landen waarbij één entiteit centraal het eigendom houdt van de vorderingen die door de verschillende werkmaatschappijen zijn gerealiseerd. Het factoring contract is gefinancierd en operationeel opgevolgd in één land. In dit model heeft u alleen te maken met een contact persoon van Paribas Factor in het land waar alles in gecentreerd.

VOOR WIE IS CROSS-BORDER FACTORING DE OPLOSSING?

Onze cross-border factoring oplossingen zijn ontwikkeld voor ondernemingen met werkmaatschappijen in verschillende landen.

 • Multi-Lokaal sluit het best aan bij internationaal opererende bedrijven die een lokale financieringsoplossing zoeken doch welke centraal binnen BNP Paribas Factor wordt gecoördineerd.
 • Pan-Europees sluit het best aan bij internationaal opererende en financieel sterke bedrijven die veelal haar financiering en credit management centraal in één land hebben georganiseerd en daarom een centrale oplossing zoeken.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN BNP PARIBAS FACTOR CROSS-BORDER OPLOSSING?

MULTI-LOKAAL

 • Lokaal geïmplementeerd doch centraal gecoördineerd.
 • De voorwaarden en condities worden zoveel mogelijk per land afgestemd.
 • Dagelijkse operationele contacten verlopen lokaal via de BNP Paribas Factor entiteit en de werkmaatschappij van de klant.
 • Er wordt per land een vast contactpersoon geïntroduceerd.
 • In elk land waar BNP Paribas Factor aanwezig is wordt u ondersteund met onze lokale kennis en expertise.
 • Web gebaseerd informatie systeem wordt lokaal ter beschikking gesteld.

PAN EUROPEES

 • Gecentraliseerde dienstverlening ondersteund door een relatiemanager (één “point of contact”).
 • Gecentraliseerde financieringsstructuur en gestandaardiseerde credit management diensten.
 • Uniforme rapportages door het gebruik van één IT systeem.
 • Eén contract voor alle landen die onderdeel van het programma uitmaken.

Meer over bovenstaande vindt u op de webpagina Maatwerk Factoring Oplossingen of via de lokale website van de BNP Paribas Factor entiteit in het specifieke land

BNP Paribas Factor is trots op haar netwerk en op haar capaciteiten om internationale bedrijven te ondersteunen bij hun ontwikkeling in Europa en daarbuiten.

Internationale (Import/Export) Factoring Oplossingen

Breidt uw diensten en omzet uit naar verschillende landen met BNP Paribas Factor.

U kunt een concurrerend aanbod doen tegen gunstige voorwaarden terwijl zorgen voor de administratieve opvolging  en inning van de betaling.

Lees meer

Maatwerk Factoring Oplossingen

Ontdek de maatwerk oplossingen van BNP Paribas Factor gebaseerd op uw wensen, uw business case en wettelijke mogelijkheden. 

Als een traditionele factoring  oplossing uw vraagstelling niet invult, dan doen e graag onderzoek naar een gestructureerde maatwerk oplossing in één of meerdere landen.

Lees meer

Traditionele Factoring Oplossingen

Hoogwaardige traditionele factoring oplossingen van BNP Paribas Factor.

BNP Paribas Factor biedt gestandaardiseerde factoring  producten welke u separaat of gecombineerd kunt kiezen.

Lees meer

Cross-Border Factoring Oplossingen

Zoekt u een centraal gecoördineerde factoring oplossing die in verschillende landen wordt geïmplementeerd?

Dankzij het BNP Paribas Factor netwerk kunt u centraal een overeenkomst uitonderhandelen voor verschillende diensten aan werkmaatschappijen in verschillende landen.

Lees meer