BNP Paribas Groep Overzicht

BNP Paribas Groep Overzicht

BNP Paribas Groep is in de 19e eeuw begonnen als bank en aanbieder van financiële oplossingen en heeft zich over 2 eeuwen ontwikkeld als een sterke en vooraanstaande financiële groep. Haar rechtsvoorgangers hebben sterk bijgedragen aan en geprofiteerd van de mondiale industriële groei de afgelopen eeuwen.

1822

De rechtsvoorganger van BNP Paribas Fortis, Société Générale de Belgique, is in Brussel opgericht.

1848

Twee rechtsvoorgangers  van BNP, Comptoir National d’Escompte de Paris (CNEP) en Comptoir National d’Escompte de Mulhouse worden opgericht.

1872

Oprichting van Banque de Paris et des Pays-Bas (Paribas) in Nederland.

1932

Banque Nationale pour le Commerce et l’industrie (BNCI) wordt opgericht.

1966

Banque Nationale de Paris (BNP) wordt gevormd door de fusie van CNEP en BNCI door de Franse overheid.  Dat jaar was één van de meest dynamische jaren in de historie van BNP. BNP breidt internationaal uit, vele kantoren worden geopend, nieuwe producten worden gelanceerd en.

1999

BNP verkrijgt de controle in Banque de Paris et des Pays-Bas (Paribas) middels de overname van een meerderheidsbelang. Vervolgens worden BNP en Paribas geïntegreerd. Deze dynamische ontwikkeling is gereflecteerd in het nieuwe logo van de “vogel die zich ontwikkelt en uitvliegt”. In 2000 wordt de BNP Paribas Groep officieel gelanceerd en daarmee ontstaat één van de meest vooraanstaande en sterkste Europese spelers in de bankensector.

Volgend op haar ontstaan bouwt BNP Paribas Groep verder aan haar internationale aanwezigheid middels de volgende overnames;

2001

Bank of West (opgericht in 1874) in de Verenigde Staten van Amerika

2005

TEB (opgericht in 1927) in Turkije

2006

BNL (opgericht in 1913) in Italië

2009

Fortis (opgericht in 1822) in België en BGL (opgericht in 1919) in Luxemburg

2014

BGZ in Polen en Dab Bank in Duitsland

 

Een gedetailleerd overzicht van de historie van BNP Paribas Groep vindt u hier.