ons profiel

Ons profiel

BNP Paribas Factor is Europees markteider in factoring gemeten naar geografische spreiding en omzet. Factoring is een verzamelnaam voor oplossingen op het gebied van financieren of kopen van debiteuren, inkoop en /of  voorraad financieren, verzekering tegen debiteuren verliezen en debiteuren beheer. We bieden  full-service standaard, cross-border en maatwerk factoring services en oplossingen aan onze klanten vanuit kantoren in 17 landen in Europa en Afrika. In de landen waar we aanwezig zijn behoren we in de regel tot de grootste aanbieders.

BNP Paribas Factor is mede uitgegroeid tot marktleider door de overname van Fortis Commercial Finance in 2011. Onze ambitie is het aanbieden van lokale factor oplossingen waarbij onze internationale expertise een toegevoegde waarde levert. Om dit te faciliteren en te realiseren heeft BNP Paribas Factoring Groep in 2010 besloten het Global Factoring Competence Centre op te richten hetgeen een coördinerende en ondersteunende taak heeft bij de realisatie van internationale transacties.

Ofschoon we in 17 verschillende landen zijn gevestigd, opereren alle entiteiten binnen BNP Paribas Factor als één mondiaal team. Dit leidt ertoe bij dat  binnen BNP Paribas Factoring Groep synergie, samenwerking en communicatie wordt gerealiseerd en onze mensen van elkaar leren. Duidelijke voordelen van deze manier van samenwerken zijn;

  • Bevordering van kennis overdracht over onze klanten en begrip van bedrijfsmodellen,
  • De ontwikkeling van nieuwe en betere producten door te leren van onze verschillende klanten,
  • Onze klanten profiteren van een stabiele groep en duidelijk aanbod,
  • Begrip van internationale verbanden,
  • Onze klanten profiteren van een sneller proces,
  • Het bieden van cross-border en internationale factoring oplossingen binnen het BNP Paribas Factoring Groep network,

infographic 2017